Göteborg

SFI – Svenska för invandrare

Alma Folkhögskolas kurser i svenska för invandrare (SFI) riktar sig till dig som har annat modersmål än svenska. Vi har lärare med lång erfarenhet från SFI, både infödda och med annan kulturell bakgrund som kan ge språkstöd på olika modersmål. Du får träna på att läsa, skriva, lyssna och prata. Du får också lära dig om det svenska samhället, kulturen och arbetslivet. Vi gör även studiebesök på olika platser i Göteborg.

Hos oss läser du samma kurser i SFI och får betyg på samma sätt som om du valt att gå kurser i SFI som kommunen arrangerar. Alma Folkhögskola har en kort kö till SFI. Du kan börja hos oss så fort du fått godkänt av din hemkommun att läsa SFI. 

Hur ansöker jag?

Ansök till SFI via Mobilt BankID om du är folkbokförd i Göteborg
Ansök till SFI online med BankID här!

Om du är folkbokförd i en annan kommun ber vi dig besöka Alma folkhögskolas expedition. Du kan också komma till oss för att få hjälp med att anmäla dig. Almas expedition finns på Örngatan 6 (Redbergsskolan).

Krav på sökande

  1. Svenskt personnummer
  2. Mobilt BankID

Är du asylsökande eller EU medborgare?

Du kan läsa svenska medan du väntar på besked och förbereda dig för SFI. Alma samarbetar med UtbildningsCenter för Integration.
Läs mer på UCI.se

Om kursen

Förkunskaper

Läs- och skrivkunnig på modersmål


Utbildningens omfattning

15 timmar/vecka lärarledd undervisning. Lektionerna sker på plats i Redbergsskolan. Utöver det finns möjlighet att studera på egen hand i våra lokaler.


Övrigt

Utbildningen är kostnadsfri. Du betalar inte för böcker eller övrigt material. Du får betyg efter varje avslutad SFI-kurs.

Ansökningsperiod

Löpande


Nästa kursstart

Löpande intag


Plats

Örngatan 6 (Redbergsskolan)

Närmaste hållplats: Redbergsplatsen
Vi erbjuder spår 1, 2 och 3 samt kurserna B, C och D.Därför valde jag Alma folkhögskolas SFI